آشنایی با معماری mvc و asp.net mvc ، طراحی سایت مدت هاست که به دلیل تجارت های الکترونیک مطرح شده و بازار داغی دارد! در این میان برای طراحی وب نیز تعداد زیادی زبان و فریم ورک و روش کدزدن بوجود آمده تا تمامی توسعه دهندگان وب را راضی نگه دارند. یکی از جدیدترین و مطرح ترین روش طراحی سایت استفاده از ASP.NET است که از سه معماری مختلف پشتیباین میکند در حال حاظر مطرح ترین آنها MVC است که در ادامه بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد!
معماری MVC یا Model-ViewController یک الگوی معماری است که برنامه را به سه بخش منطقی به شرح زیر تقسیم میکند.
مولفه مدل درواقع به تمامی داده هایی اشاره دارد که کاربر با آنها کار میکند.همچنین داده هایی راکه بین Viewها و Controller ها منتقل میشوند و تمامی داده های منطقی دیگر.برای مثال یک شی مشتری میتواند اطلاعات مشتری را از پایگاه داده بازیابی میکند ,دستکاری کند , بروزرسانی کند و به بانک برگرداند.
مولفه View برای تمامی رابط های کاربری یا UI ها در برنامه استفاده میشود. برای مثال View مشتری شامل تمامی UIها از جمله textboxs, dropdowns, buttons و بسیاری دیگر. که در نهایت کاربر بتواند از این طریق با سرور ارتباط برقرار کند.
کنترلر درواقع رابطی بین Model و View هاست برای پردازش تمامی درخواست ها و رخدادها , دستکاری داده ها با استفاده از مولفه مدل و برقراری ارتباط با Viewها برای بارگذاری خروجی نهایی.برای مثال کنترلر مشتری تمامی ارتباطها و ورودی هارا از View ها کنترل میکند و آنهارا در پایگاه داده با استفاده از Model بروزرسانی میکند.
Asp.net از سه مدل توسعه اصلی : WebPages ,WebForms , MVC پشتیبانی میکند. فریم ورک Asp.net MVC بسیار سبک, قابل آزمون و خطایابی و همچنین دارای ویژگی های Asp.net شامل صفحات اصلی یا master pages , اطلاعات ورود و خروج (authentication) و … درون .NET این فریم ورک در System.Web.Mvc assembly تعریف شده است.
از ویژگی های Asp.net MVC میتوان به موارد زیر اشاره کرد :