همه چیز درباره AndroidX ، در این پست درباره AndroidX که در واقع یجورایی میشه گفت جانشین Support Library هست صحبت کردیم .در انتهای این پست شما باید قانع شده باشید که از AndroidX استفاده کنید ! درواقع چاره ای جز استفاده از AndroidX نخواهید داشت 😀 پس باما همراه باشید !
AndroidX یک پروژه open source هستش که تیم توسعه اندروید از اون برای توسعه , آزمایش , پکیج کردن , نسخه و انتشار کتابخانه ها در jetpack استفاده میکنند (ما در این پست به طور کامل درباره jetpack توضیح دادیم و پیشنهاد میکنیم که حتما مطالعه کنید 🙂 )
میتوان گفت AndroidX یک پیشرفت اصلی (major) برای کتابخانه Support (کتابخانه ای که یک روش استاندارد و مناسب برای ارائه ویژگی های جدید در نسخه های قدیمی یا به عبارتی همگام سازی اپلیکیشن در حال توسعه با تمام نسخه های اندروید قدیم تا جدید) اندروید است.
مانند Android Support Library , خود AndroidX هم به صورت جداگانه از سیستم عامل اندروید ارائه میشه و سازگاری نسخه های پیشین اندروید و جدید را فراهم میکنه.
میتوان گفت AndroidX بطور کامل جایگزین Support Library با مولفه ها و ویژگی های جدید شده.
به علاوه AndroidX شامل ویژگی های زیر نیز میباشد :
دردوصورت میتونیم از AndroidX استفاده کنیم
۱-درصورتی که پروژه از قبل داریم و میخوایم در اون پروژه AndriodX رو جا بدیم
درصورتی که از اندروید استودیو ۳٫۲ به بالا استفاده میکنید خیلی راحت از منو
Refactor > Migrate to AndroidX
میتونید پروژتون رو منتقل کنید.
اما اگر شما هر نوع وابستگی از نوع Maven دارید که به AndroidX مهاجرت نمیکند و یا یک پروژه دارید که از هیچ نوع کتابخانه third-party (کتابخانه هایی هستند که جنبه حمایتی و فراهم کردن راحتی کار را دارند و توسط یک شخص یا یک سازمان جدا از اندروید توسعه داده میشوند) استفاده نمیکند میتونید دو دستور زیر رو بصورت دستی به فایل gradle.properties اضافه کنید
android.useAndroidX=true android.enableJetifier=true
۲- درصورتی که میخوایم در پروژه جدید از androidX استفاده کنیم
در این صورت باید SDK کامپایل را به Android 9.0 یا Api level 28 یا بالاتر قرار دهیم و همچنین دو مشخصه زیر را در فایل gradle.properties برابر true قرار دهیم
زمانی که این مشخصه true باشد , پلاگین های اندروید به جای Support Library از AndroidX استفاده میکنند. این مشخصه بطور پیشفرض false هستش.
زمانی که این مشخصه true باشد پلاگین های اندروید بصورت اتوماتیک به کتابخانه های third-party برای استفاده از androidx مهاجرت میکند. این مشخصه هم بطور پیشفرض false هستش.
تمامی پکیج ها و کتابخانه های androidx رو میتونید از لینک سایت اصلی اندروید مشاهده کنید.
2 Comments
مرسی ازتون خیلی مفید بود!
دمتون گرم عالیه مواردی که توضیح دادید بسیار خوبه امیدوارم همچنان پرقدرت ادامه بدید