مقدمه ای بر اندروید یا درباره اندروید – آموزش برنامه نویسی اندروید – قسمت اول ، ما در سایت تجاری اپ بخشی تحت عنوان مدرسه تجاری اپ در نظر گرفته ایم و قصد داریم در این بخش به آموزش آنلاین (در قالب پست) زبان های برنامه نویسی و نرم افزارهای مختلف بپردازیم.در ادامه ما آموزش برنامه نویسی اندروید را در در قالب چند قسمت به شما آموزش می دهیم ، در قسمت اول این آموزش ما به مقدمه ای درباره سیستم عامل اندروید ، برنامه نویسی اندروید و همچنین ویژگی های اندروید استودیو و برنامه نویسی اندروید می پردازیم ، با ما همراه باشید.
مقدمه ای بر اندروید یا درباره اندروید – آموزش برنامه نویسی اندروید – قسمت اول
درباره سیستم عامل اندروید یا مقدمه ای بر اندروید
آموزش برنامه نویسی اندروید ، اندروید سیستم عاملی متن باز (Open Source) است برای گوشی های هوشمند (Smart Phone) و کامپیوتر های دستی و تبلت ها که توسط Open Handset Alliance و Google ساخته شده.
شاید برخی به اشتباه فکر میکنند که اندروید یک پلتفرم سخت افزاری است ولی اندروید تنها یک سیستم عامل است که برای موبایل ساخته شده. هسته سیستم عامل اندروید لینوکس است و دارای یک رابط کاربری غنی و کاربر پسند و دارای توابعی برای مدیریت تماسهای تلفنی است و همچنین برنامه های کاربردی و سودمندی برای کاربران نهایی دارد و کتابخانه هایی از کد برای راحتی کار برنامه نویسان و توسعه دهندگان نرم افزار دارد و از چند رسانه ای هم به خوبی پشتیبانی میکند.
امروزه پلت فرم های بسیار زیادی برای موبایل وجود دارد که رقیب اندروید میباشند مانند سیمبین ، آی فون ، ویندوز موبایل ، بلک بری ، جاوا موبایل ، لینوکس موبایل و غیره . اما در این میان پلت فرم اندروید دارای ویژگی های خاصی است که در ادامه توضیح خواهیم داد. همچنین میتوان گفت بازار کار اندروید در کشور خودمان ایران بسیار کاربرد دارد و میلیون ها دستگاه از این پلت فرم استفاده میکنند و به دلیل Open Source بودن این زبان برنامه نویسان میتوانند برنامه و ها قابلیت های گوناگونی برای این سیستم عامل بوجود بیاورند تا کاربران استفاده بهتر و کارامد تری از این سیستم عامل داشته باشند.
ویژگی های برنامه نویسی اندروید و اندروید استودیو
در ادامه به ویژگی های اندروید استودیو و برنامه نویسی اندروید اشاره شده است:
- یک نرم افزار مبتنی بر لینوکس است و بدون پرداخت هیچ هزینه ای میتوان آنرا دستکاری نمود ، همچنین یک نرم افزار مبتنی بر مولفه است که کار برنامه نویسی را بسیار راحتتر میکند.
- پشتیبانی از دیتابیس SQLite و دیتابیس Realm برای ذخیره داده ها که امکانات بسیار مفیدی را برای برنامه نویس فراهم میکند.
- پشتیبانی از سخت افزار هایی چون دوربین , قطب نما و شطاب سنج , Wi-Fi , GSM , GPS , 3G or 4G , EDGE , Bluetooth
- برنامه هایی را میتوان در لایه های امنیتی مختلفی اجرا نمود که امکان ماندگاری مناسبی داشته و مزیت مهمی برای گوشی های هوشمند خواهد بود.
- گرافیک و صدای با کیفیت قابل قبول را پشتیبانی میکند و از نظر نوع گرافیک هم برداری (Vector) است و همانطور که میدانید نسبت به تصاویر bitmap کیفیت بهتری دارد. تز انیمیشن های سه بعدی متنی بر OpenGL هم میتوان استفاده کرد در نتیجه ادروید ابزارهای لازم برای ساخت بازی های قابل قبول را دارد.
- اندروید در حالت پیش فرض فایل های MP3, AAC , OGG , AMR , MIDI , MPEG4 WAV , BMP , GIF , PNG , JPG را پشتیبانی میکند. اندروید Adobe Flash را نیز پخش میکند و میتواند فایل های Gif متحرک را با حرکت پخش کند. برای پخش فایل های جریان دار مانند صوت و ویدیو نیز از تگ ویدیو html5 و همچنین تکولوژی Adobe Flash Streaming استفاده کنید. در نسخه خای جدید اندروید موتور جاوا اسکریپت مرورگر کروم که سرعت بالایی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت مرورگر کروم که سرعت بالایی در اجرای کدهای جاوا اسکریپت دارد به مرورگر اندروید متصل شده است.(در ضمن مرورگر اندروید کدهای HTML5 را نیز پشتیبانی میکند).
- پشتیبانی سخت افزار های روز از دیگر ویژگی های اندروید است. کدهای اندروید مبتنی بر جاوا بوده و توسز مترجم Dalvik ترجمه میشوند و همچنین جاوا نیز یک زبان مستقل از سخت افزار است. پشتیبانی از دستگاه های ورودی مانند کیبورد , صفحات لمسی و Track Ball (گوی مسیر) نیز از ویژگی های اندروید است.
- اندروید برخلاف سیستم عامل های IOS آیفون که فقط پردازنده های ARM را پشتیبانی میکنند بروی اواع مختلف پردازنده هایPower , MIPS , ARM x86 , Architecture قابل نصب است. از سال ۲۰۰۸ تاکنون تلفن ها همراه متعددی با استفاده از این سیستم عامل به بازار ارایه شده اند. همچنین چندین Tablet Pc نیز با استفاده از این سیستم عامل به بازار ارایه شده.
- درارای مرورگر داخلی است (Integrated browser) که منطبق بر موتور Webkit منبع باز است.
- سیستم عامل اندروید به صورت خودکار چرخه حیات (طول عمر) برنامه هارا مدیریت میکند و به کمک لایه های امنیتی برنامه هارا از دسترسی غیر مجاز حفظ میکند و برنامه هارا به اصطلاح ایزوله (Isolate) میکند.
- این سیستم عامل برای سخت فزار های با ظرفیت حافظه کم و ظرفیت باطری کم بهینه شده است که پلتفرم های قبلی به این صورت بهینه نبودند.
سرفصل های آموزش برنامه نویسی اندروید: