مهیا کردن اندروید استودیو برای کار با کتابخانه دیتا بایندینگ data binding ،در قسمت اول از آموزش های مربوط به مبحث data binding به بررسی اجمالی مفهوم دیتا بایندینگ پرداختیم در این قسمت و در این مقاله از تجاری اپ نحوه پیکربندی پروژه اندروید برای استفاده از دیتا بایندینگ data binding را آموزش خواهیم داد.
کتابخانه data binding از کتابخانه support است و بدین معنا است که از اندروید ورژن 4 (API سطح 14) به بالا را پشتیبانی می کند.
برای اضافه کردن دیتا بایندینگ data binding به پروژه یا پیکربندی پروژه اندروید برای استفاده از دیتا بایندینگ تنها کافیست دستور زیر را به فایل build.gradle و بلاک android اضافه کنید:
android {
…
dataBinding {
enabled = true
}
}
توجه داشته باشید که اگر در پروژه ماژول هایی دارید که از دیتا بایندینگ data binding استفاده می کنند شما باید کانفیگ یا پیکربندی data binding را در پروژه بگذارید حتی اگر ماژول app نیازی به دیتا بایندینگ نداشته باشد.
اندروید استودیو از بسیاری از ویژگی های data binding در کد پشتیبانی می کند.در زیر چند مورد از پشتیبانی های اندروید استودیو از ویژگی های دیتا بایندینگ را آورده ایم :
نکته دیگر درباره data binding کردن لایه ها این است که اگر شما مثلا مقدار text یک TextView را بایند کنید به یک مقدار در viewmodel دیگر در نمای preview خود اندروید استودیو آن TexView مقداری ندارد و این ممکن است کمی باعث ایجاد مشکل و سردرگمی در طراحی شود که data binding این مشکل را با default دادن به TextView یا هر view دیگری بدین صورت رفع کرده است:
<TextView android:layout_width="wrap_content"
android:layout_height="wrap_content"
android:text="@{user.firstName, default=my_default}"/>
حال در پنجره preview اندروید استودیو مقدار my_default برای TextView نمایش داده می شود و زمان اجرای برنامه هم تا قبل از ست شدن مقدار firstName همان مقدار default نمایش داده می شود و زمان مقدار گرفتن متغیر firstName ،داده درون متغیر به TextView بایند bind می شود.
اگر میخواهید تنها در پنجره preview اندروید استودیو مقدار default را مشاهده کنید و در زمان اجرا مقدار پیش فرضی نمایش داده نشود در آن صورت می توانید ازویژگی tools استفاده کنید.
امیدوام این آموزش برای شما مفید بوده باشد.
2 Comments
سلام با تشکر از مطلب مفیدتون
من وقتی طبق گفته شما data binding رو به فایل گریدل اضافه کردم اخطاری اومد که باید پلاگین kotlin-kapt رو نصب داشته باشم .میشه راهنمایی کنید چطور باید این پلاگین رو نصب کنم
با سلام
در فایل build.gradle ابتدای فایل، قسمتی که plugin ها مشخص شده، خط زیر را اضافه کنید
plugins {
….
id ‘kotlin-kapt’
}
با احترام