آموزش تنظیمات و پیکربندی لاراول 6 ، در این پست و در ادامه پست های آموزش گام به گام لاراول 6 قصد داریم به آموزش تنظیمات لاراول 6 از جمله پیکربندی و تغییرات در فایل .env ، ایجاد کلید برنامه لاراول و حالت تعمیر و نگهداری (Maintenance) در لاراول بپردازیم.با ما همراه باشید.
زمانی که ما اقدام به دانلود و نصب آخرین نسخه لاراول می کنیم طبیعتا بعد از آن نیاز دارید پروژه خود را به بانک اطلاعاتی (database) متصل کنیم و تنظیمات مربوط به پایگاه داده و پروژه لاراول خود را انجام دهیم.در ادامه ما به این تنظیمات و پیکربندی ها می پردازیم.
بعد از اینکه برنامه لاراول را با موفقیت نصب کردیم در گام بعدی باید پیکربندی مربوط به فایل .evn را انجام دهیم. پس فایل .evn را باز می کنیم و تنظیمات پایگاه داده مانند نام پایگاه داده ، نام کاربر پایگاه داده ، کلمه عبور پایگاه داده و هاست را انجام می دهیم.
بعد از اینکه بصورت کامل و با موفقیت تنظیمات فایل .evn را انجام دادیم خط فرمان (command prompt) را باز می کنیم و با استفاده از از دستور زیر کلید برنامه لاراول را تولید می کنیم.
php artisan key:generate
هنگامی که پروژه ما در حالت تعمیر و نگهداری یا Maintenance باشد ، یک view سفارشی برای همه درخواست های ارسال شده برای پروژه ما نمایش داده میشود. این کار باعث می شود “غیرفعال کردن” برنامه ما هنگام به روزرسانی یا هنگام انجام تعمیر و نگهداری آسان شود. بررسی حالت نگهداری در middleware پیش فرض برنامه ما یا پروژه لاراول ما گنجانده شده است. اگر برنامه ما در حالت نگهداری Maintenance باشد، یک MaintenanceModeException با کد وضعیت 503 ایجاد میشود.
برای فعال کردن حالت تعمیر و نگهداری در لاراول دستور زیر را اجرا کنید:
php artisan down
ما همچنین می توانیم گزینه های message و retry را برای دستور down ارائه دهیم یا همراه با این دستور بیاوریم. مقدار message ممکن است برای نمایش یا لاگ یک پیام سفارشی استفاده شود ، در صورتیکه مقدار retry با مقدار Retry-After HTTP header تنظیم یا ست می شود.
php artisan down --message="Upgrading Database" --retry=60
حتی در حالت تعمیرو نگهداری آدرس های IP خاص یا شبکه ها می توانند با استفاده از گزینه allow در دستور زیر به برنامه دسترسی داشته باشند.
php artisan down --allow=127.0.0.1 --allow=192.168.0.0/10
برای غیرفعال کردن حالت تعمیر و نگهداری در لاراول ، از دستور up استفاده می کنیم :
php artisan up
در این آموزش تنظیمات و پیکربندی لاراول 6 ، شما یاد گرفته اید که چگونه پروژه لاراول خود را پیکربندی کنید.