ما در سایت تجاری اپ بخشی تحت عنوان مدرسه تجاری اپ در نظر گرفته ایم و قصد داریم در این بخش به آموزش آنلاین (در قالب پست) زبان های برنامه نویسی و نرم افزارهای مختلف بپردازیم.در ادامه ما SQL Server را در در قالب چند قسمت به شما آموزش می دهیم،با ما همراه باشید.
هنگام باز کردن نرم افزار sql server با صفحه زیر برای کانکت شدن رو برو میشوید که نوع سرور و نام سرور و authentication مربوط را وارد میکنیم که sql type باید حتما Database Engine باشد و نام سرور هم اگر در هنگام نصب آنرا تغییر نداده باشید همان نام سیستم است که میتوان آنرا نوشت یا “.” گذاشت.
اگر نقطه بگذارید خوده SqlServer تشخیص میدهد و ارتباط را بر قرار میکند و قسمت Authentication هم اگر تنضیمات پیش فرض سیستم را در هنگام نصب رعایت کرده باشیم باید Windows Authentication را انتخاب کنیم در غیر اینصورت باید گزینه Sql Server Authenticaion را انتخاب کنیم و نام کاربری و رمز عبور که هنگام نصب برنامه مشخص کردیم را برای برقراری ارتباط وارد کنیم و دکمه Connect را بزنیم.
برای مشاهده ی تصاویر در سایز اصلی بر روی آنها کلیک کنید.
برای ساخت دیتابیس به صورت زیر عمل میکنیم و نام دیتابیس را معین میکنیم که نباید از فاصله بین انها استفاده کرد بلکه زمان استفاده از یک کلمه دو اسمی از حروف بزرگ برای ابتدای انها استفاده میکنیم ولی به هیچ عنوان نباید از فاصله بین اسم دیتابیس استفاده کرد.
همچنین برای تغیر زبان میتوان به قسمت Option رفت و زبان را تغییر داد در اخر هم به روی دکمه Ok کلیک کرده و دیتابیس را میسازیم.
پس از ساختن دیتابیس باید برای ان جدول ساخت برای ساخت جدول به صورت زیر عمل میکنیم.
ابتدا نام ستون ها و نوع انها را وارد کرده و سپس با Ctrl+S انرا با اسم مشخصی Save میکنیم.
در اینجا ما قصد ساختن جداولی برای دیتابیس کتابخانه را داریم که شامل جداول کتاب ها ،اعضا کتابخانه ،امانت دادن کتاب است که جداول ذکر شده نیز به شرح زیر می باشند :
در عکس بالا کلید مشخص شده برای تعیین Primary key یا کلید اصلی جدول میباشد که کلید اصلی عبارت است از فیلدی که مقدار درونش هرگز نه میتواند خالی یا تکراری باشد و باید حتما ایجاد شود همچنین یک جدول میتواند از یک تا چندین کلید اصلی نیز داشته باشد.
قسمت دیگر که در عکس با کادر قرمز رنگ مشخص شده به نام Identity Column که به عنوان شناسه میباشد که برای پردازش های دیتابیس و ارتباط بین جداول دیگر استفاده میشود که اینجا ما از فیلد Code_Ketab استفاده کرده ایم.
نام ستون ها که مشخص میباشد و نوع انها نیز بر اساس مقادیری که وارد انها میشود مشخص میشود مثلا نام کتاب چون ممکن است مقدار فارسی نیز وارد شود از nvarchar(50) استفاده شده که مقدار 50 نیز تعداد کاراکتری است که میتوان وارد شود جداول دیگر نیز به همین ترتیب ساخته میشود.
گزینه Allow Null نیز برای این است که اجازه بدهد که مقدار خالی برای فیلد در نظر گرفته شود یا خیر.
در عکس زیر جدول اعضا کتابخانه را مشاهده میکنید:
جدول امانت کتاب ها نیز به شرح زیر است که شامل کد گیرنده و کد کتاب میباشد که این دو فیلد اشاره به فیلد کد کتاب در جدول کتاب و کد گیرنده در جدول اعضا میکنند و به عنوان Foreign Key یا کلید خارجی شناخته میشود چون همین فیلد ها در جدول خود به عنوان کلید اصلی میباشد .
از این طریق بین دو جدول ارتباط برقرار میشود در ادامه بیشتر راجب این موضوع توضیح خواهیم داد.
1 Comment
سلام ممنون بسیار عالیه.